Nieuws

Alpen 2014

February 13, 2014 1 comments 5754 Hits

Voorbeschouwing Alpen 2014 - Kris van Steen

Zout in de wonde

Mark Saey  is zijn nederlaag op de richel van Ornis nog niet vergeten, als we hem  naar zijn ambitie voor 2014 vragen. “Ik ben van plan om alle dagen mijn duivels te ontbinden.  Ik pak ze allemaal  in –in zwart, geel en rood –“ inclusief onze chalet. “ aldus de topfavoriet voor de zege op Alpe d ‘huez die zich door niets of niemand laat afleiden. Alhoewel de vrouwelijke fans de renner die in de Bornemse derny-koers nog sterk uithaalde bestookt wordt met berichtjes van vrouwelijke fans. Hij verwacht vooral tegenstand van sterke man Jochen Cluyts. “Ivan Inzé die in 2014 al genoeg kilometers op zijn teller heeft om van Bornem naar Bello Horizonte te fietsen en terug. Wordt ook een gevaarlijk manneke.” Weet Saey terwijl hij nonchalant een sigaretje opsteekt.

Zoveel kilometers dat kan alleen maar als je perfect soigneert en genoeg kunt recuperen.  Inzé vertrouwt op zijn goede voorbereiding en op de producten van Herbalife, Dimi Daelemans, doet het met water en zout. ‘Ook handig om wonden te ontsmetten.’ Aldus de man met een voorliefde voor het Oost-blok en bermschijters.  Dimi heeft zijn wonderwater trouwens al goed kunnen gebruiken. Gewonden zijn er al genoeg in de Belly’s-Selectie. Schaafwonden, breuken, vallingskes, diaree, mentale opdoffers … de Belly’s ploeg is niet gespaard gebleven dit jaar.

Veel tegenstand zou dit jaar wel eens van Bruno Vergauwen kunnen komen, Bruno leek zich ietwat te sparen in de vlakke ritten van het voorjaar maar staat de laatste weken opnieuw heel scherp, afwachten  of we dat na de eerste wedstrijd van de Belgen, vanavond, ook nog kunnen zeggen van de ex-trainer van KFC Wintam, waar ‘Duivels en Kamphschweinen’ als Lukaku en Von Stein hun carrière begonnen. Die laatste is helaas niet opgenomen in de kern van Wilmots en evenmin voor de WK-selectie van de Belgische jumpingduivels. Misschien een beetje teveel gevallen de laatste tijd en dus ruilt hij het springzadel even voor dat van de fiets. Afwachten wat dat wordt? Weinig kilometers op de teller en geen echt klimmerstype, … Gelukkig kent hij de bochten van de Alp als zijn broekzak.

‘Probeer een ploegmaat te volgen was de goede raad van Saey’. Misschien moet hij die bondgenoot bij Nico Vergauwen gaan zoeken. Nico zijn motto is ‘Tous ensemble’ maar we denken dat Vergauwen nog wel een beetje revanchegevoelens heeft voor de verloren sprint op de top van Alpe d’huez vorig jaar tegen zijn rood-witte vriend Ivan. Geert  is er gelukkig ook opnieuw bij en komt met schitterende vorm naar de Alpen. Geert heeft heel veel kopwerk gedaan de laatste weken en blaakt van vertrouwen. Tel daar de sierlijke klimstijl bij en we hebben een outsider. ‘Miskien’ wordt Backero ook wel de verassing van 2014. Scherp als een mes, zowel bij het fietsen als bij andere activiteiten al regelmatig in het rood geweest. Als Backero een uur voluit kan gaan, dan gaan de anderen ‘zwarte sneeuw’ zien.

Hoe we de vorm van Patrick en de Lange moeten inschatten, is niet helemaal duidelijk. Ze laten uitschijnen niet over de beste benen te beschikken. - De benen van de twee renners met elkaar vergelijken is overigens bijzonder moeilijk. In elk geval lijkt het niet zo warm te worden als in 2013 en dat is voor beide toppers goed nieuws. Als deze twee jongens zich niet ‘verbranden’ in de eerste bochten, dan komt het helemaal goed!

Aan de soigneurs en de entourage zal het in ieder geval niet liggen.  Igor vormt een éénmanscameraploeg en Bart is gelegenheidsfotograaf. Zij volgen elke beweging in het peloton, al zal de cameraman het ietwat moeilijker hebben om zelf te bewegen. Johan gaat proberen zo goed en zo kwaad mogelijk de drinkbussen aan de (na)dorstigen te bezorgen. Hij weet perfect wat het is om dorst te hebben. En over de ervaringen van Stanny als verzorger, steun en toeverlaat, kunnen we boeken vol schrijven, maar nu is het tijd voor voetbal! Chalet versieren, Vaujany inpakken en scherm klaar. Veel stress en uiteindelijk winnen!  Zal Saey dat morgen ook doen? Feestje bij de Deense buren, even bekomen en ….

Share it!

Contact

Bruno Vergauwen
Stationsplein 27

2880 Bornem
GSM : 0486/43.74.18

Email:brunovergauwen007@hotmail.com