Nieuws

Alpe Dhuez 2014

Alpe Dhuez 2014

February 13, 2014 0 comments 5460 Hits

Verslag Alpe Dhuez Dag 1 - Kris Van Steen

Geschiedenisboeken

Veel winnaars vandaag op de flanken van Alpe d’Huez vandaag in de Belly’s selectie. In de eerste plaats Mark Saey die zijn favorietenrol helemaal heeft waargemaakt. Dat hij daarvoor onder het bed van Patje is moeten kruipen om de late feestvierders te slim af te zijn, is slechts een detail. Saey doet elk jaar beter en dus blijft het altijd boeiend, in plaats van saai. Of het nu over een vlakke rit, een dernykoers of een beklimming van 21 bochten gaat. Saey zorgt altijd voor spektakel. Ook als de Belgen winnen en er een Duivelse dans wordt ingezet voor het reuzescherm of bij de Deense buren.  Tweede winnaar van de dag is Johan Van Laer die in 1 uur en 45 minuten naar boven liep (!). Een paar keer traantjes bij de man die sinds de laatste 20 jaar nooit scherper stond en een prestatie die voor altijd in de clubgeschiedenis gaat.

 Bruno mag ook een winnaar van de dag genoemd worden. Bruno stond als tweede op het podium en dat is zo goed als een eerste plaats, rekening houdend met de aparte klasse van Saey. Jochem  was de nacht voordien één van de winnaars maar ondervond daar op de steile stukken toch wel enige hinder van. Geen persoonlijke besttijd maar toch een beresterke prestatie. Cancelara is een hele sterke renner, maar er is ook wel eens een uitzonderlijke dag, dat hij zich een klein beetje minder voelt. Toch een podiumplaats voor Jochem en dat is knap want Ivan werd dankzij meer dan vierduizend trainingskilometers en een uitgekiend dieet van Herbalife-producten tot één van de favorieten voor het podium gerekend. Dezelfde tijd als vorig jaar en dat is gezien de valpartij van afgelopen zondag toch nog een bijzondere prestatie. Nico startte rustig zoals we dat gewend zijn. Kwam in zijn bekende ritme, zette de muziek een beetje luider en reed naar een mooie top-vijf plaats. Kris vond dit jaar dankzij een tip van Nico het juiste ritme en dankzij de geïmproviseerde pijl van de logistieke-, foto- en cameraploeg de juiste weg. Een nieuwe toptijd en voor den Dimi. Missie geslaagd dus. 

Dimi die met een persoonlijke coach naar de Alpen afzakte reed heel sterk, kwam soms dicht in de buurt, maar kraakte uiteindelijk. Wel een nieuwe besttijd voor ‘Den Bleke’ die na de rit zijn bijnaam even alle eer aan deed. Of kwam dat door de geuren die zich na een bezoekje van Igor aan de sanitaire wigwam van het indianencafé op de top, doorheen het etablissement verspreidden. 

Backero kende even materiaalpech in de eerste bocht, kreeg snel een nieuw wiel en reed naar een toptijd die miskien nog beter had kunnen zijn zonder de bandbreuk. Is het dankzij de 10 kilo’s die hij verloor, of is het door de nieuwe liefde maar Backero zit in een uitstekende vorm. Na de man uit Liedekerke met de rare hoofddeksels kwam de verassing van de dag boven. Patje!  Patje had zich in aanloop van de Alpen-trip miskien een beetje weggestoken maar reed een ijzersterke etappe. Sterk werk  van de ‘sterke man’. Misschien moeten we ‘Hattrickx’ stillaan gaan vervangen door ‘Huez’.

Vorig jaar had Geert zich nog over Patje ontvermd. Nu liet Patje Geert al na een paar bochten achter zich. Miskien vreekt zich dat nog tijdens één van de volgende lange etappes. Na Geert was het eventjes wachten op de ‘Lange’. Hij maakte er een lange rit van, net zoals hij van de nacht voordien een lange nacht had gemaakt overigens. Ondanks het feit dat hij had afgezien, een grote ‘smile’ bij de sterke man uit Branst met West-Vlaamse roots. De Lange is blij dat hij er bij is en de rest van de groep is blij dat de Lange er bij is. Alleen maar winnaars dus op de flanken van Alpe d’ Huez.

Geen al te makkelijke omstandigheden op de Alp dit jaar. Regen, zon, regen, zon … en dus een drukke dag voor Stanny, Bart en Igor. Maar de jongens kweten zich perfect van hun taak en hadden nog tijd voor een skitterende foto- en videoreportage die dit verslagje perfect kunnen aanvullen.

Dank je wel jongens!

Share it!

Contact

Bruno Vergauwen
Stationsplein 27

2880 Bornem
GSM : 0486/43.74.18

Email:brunovergauwen007@hotmail.com